Nieuwe website laten maken

Nieuwe website laten maken

Als u van plan bent een nieuwe website te laten maken, dan is het raadzaam de kosten en mogelijkheden van meerdere internetbureaus te vergelijken. De kosten van het laten maken van een nieuwe website zijn in grote mate afhankelijk van uw wensen. Een eenvoudige website met een standaardontwerp en weinig functionaliteiten, kent een geheel ander prijskaartje dan website met een maatwerk design en complexe functionaliteiten.

Via 4offertes.nl kunt u eenvoudig en snel gratis offertes aanvragen bij vier internetbureaus. Deze internetbureaus brengen een offerte uit die geheel is afgestemd op uw wensen. Het is te adviseren om zo nauwkeurig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw wensen. Hoe beter u uw wensen omschrijft, des te nauwkeuriger de offertes zijn die u ontvangt. Het aanvragen van vier offertes voor het laten maken van een nieuwe website is geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag direct gratis 4 offertes aan

Kosten nieuwe website

De kosten van een nieuwe website worden grotendeels bepaald door uw wensen (de CMS-keuze, de functionaliteiten en de omvang van de website), het tarief van het internetbureau, en de benodigde hoeveelheid maatwerk.

Uw wensen

De belangrijkste peiler is uiteraard uw doel van de nieuwe website. Wat moet de website bereiken? Is het simpelweg een online visitekaartje van uw bedrijf of moet de website aan de hand van bijzondere functionaliteiten volop nieuwe klanten binnenhalen? Het is mogelijk dat u al een volledige voorstelling hebt van hoe de nieuwe website eruit moet zien en wat de website moet kunnen doen. Het is ook mogelijk dat u zich liever laat adviseren. Het is raadzaam zo duidelijk mogelijk aan te geven wat uw doelen zijn. Op basis van die doelen kunnen internetbureaus al een voorstel doen voor de nieuwe website.

Keuze contentmanagementsysteem (CMS)

Tegenwoordig is nagenoeg iedere website voorzien van een contentmanagementsysteem (CMS). Een CMS stelt de eigenaar van een website in staat de website zelf te beheren. De keuze voor een bepaald CMS hangt af van uw toekomstplannen en uw samenwerking met het internetbureau. Kiest u voor een maatwerk CMS (geheel zelf gebouwd door het internetbureau), dan is het systeem in de toekomst moeilijker overdraagbaar dan wanneer u kiest voor een open-source CMS. Dat wil zeggen dat het CMS eenvoudig overdraagbaar is door de publieke aard van het systeem. Als u nog niet weet wat u wilt, dan kunt u zich uiteraard laten adviseren. Geef dat gerust aan in het veld "Opdrachtbeschrijving".

Tarieven internetbureaus

De kosten van een nieuwe website zijn ook afhankelijk van het tarief van het internetbureau. De tarieven van internetbureaus lopen behoorlijk uiteen, variërend van 30 tot 75 euro per uur. Een hoger tarief betekent niet direct meer kwaliteit. Tegelijkertijd is het absoluut niet te adviseren om enkel op prijs af te gaan. Het idee is immers dat uw nieuwe website omzet gaat genereren. De kwaliteit van een website is bijzonder bepalend voor uw online succes, wat betekent dat u zelf moet zoeken naar een gezonde balans tussen prijs en kwaliteit.

Maatwerk design

Een kostenverhogende maatregel is de keuze voor een maatwerk design. Een maatwerk design kan prijzig zijn als iedere pagina binnen uw website een andere opzet kent. Een maatwerk design bestaande uit twee of drie verschillende soorten opzetten voor pagina's is in de regel wel betaalbaar. De keuze voor een aangepast template is in de regel goedkoper. Tegelijkertijd wilt u niet dat uw website uitstraalt een template te zijn. Dat kan de geloofwaardigheid van uw website negatief beïnvloeden, al hoeft dat natuurlijk niet het geval te zijn.

Meer informatie

Gerelateerde pagina