Content manager

Content manager inhuren

Een content manager is een specialist op het gebied van online content. De content manager ontfermt zich over de content op uw website. Van het redigeren en plaatsen van zoekmachinevriendelijke content tot het aansturen van webredacteuren binnen uw organisatie. De content manager kan ook een adviserende rol aannemen: welke content plaatsen we waar en wanneer, en waarom?

Diverse online communicatiebureaus zijn in staat een ervaren content manager te detacheren. Geef uw wensen aan via onderstaand formulier. Vier ervaren online communicatiebureaus brengen dan gratis een gerichte offerte uit die is afgestemd op uw wensen. Binnen korte tijd heeft u inzicht in de beschikbaarheid, de tarieven en de mogelijkheden. Hoe nauwkeurig u bent in het beschrijven van uw wensen, des te nauwkeuriger de voorstellen zullen zijn die u ontvangt.

Vraag direct gratis 4 offertes aan

Wat doet een content manager?

Een content manager is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de content van een zakelijke website. Een content manager is bij sommige organisaties een leidinggevende webredacteur die een team van webredacteuren aanstuurt. Bij andere organisaties is een content manager simpelweg een ander woord voor webredacteur of contentspecialist. Een internetafdeling kan in dat geval dus ook meerdere content managers bevatten. Er is geen harde definitie gekoppeld aan het woord content manager. Het is daarom belangrijk uw wensen duidelijk te formuleren, bijvoorbeeld of het wel of geen leidinggevende functie betreft.

Verschil content manager en webredacteur

Hoewel "content manager" en "webredacteur" flexibele en vergelijkbare begrippen zijn, is het mogelijk om verschillen te benoemen. Een content manager bezigt zich altijd met (en draagt verantwoording voor) de content van de website, al dan niet in een leidinggevende positie. Een webredacteur kan zich naast interne content ook bezigen met externe content, zoals social media. Sommige webredacteuren zijn verkapte SEO-specialisten. Hoe dan ook bevindt een webredacteur zich nooit in een leidinggevende positie. Omdat bedrijven zelf definities hangen aan begrippen als "content manager" is het raadzaam om uw eigen wensen duidelijk kenbaar te maken: welke diensten kunt u gebruiken en waar moet de ingehuurde persoon in gespecialiseerd zijn?

Gerelateerde pagina's

Externe bronnen