Incassobureaus vergelijken

Incassobureaus vergelijken

Als u er alles aan heeft gedaan om uw klant te laten betalen en u nog steeds geen betaling heeft ontvangen, dan kunt u kiezen voor een samenwerking met een incassobureau dat namens u de openstaande facturen op kosten van de klant int. Een samenwerking met een professioneel en betrouwbaar incassobureau verlaagt het percentage onbetaalde facturen aanzienlijk.

Via 4offertes.nl kunt u eenvoudig en snel gratis offertes aanvragen bij vier incassobureaus. Ongeacht de grootte van het factuurbedrag, kunt u een aanvraag doen. Vervolgens sturen maximaal vier incassobureaus die geïnteresseerd zijn in een samenwerking, u een vrijblijvend voorstel toe. Daarna kunt u eenvoudig de voorstellen vergelijken.

Vraag direct gratis 4 offertes aan

Aandachtspunten bij het vergelijken

Bij het vergelijken van incassobureaus zijn er diverse aandachtspunten: de kosten die u zelf gaat maken, openheid van het incassobureau (de mogelijkheid om zicht te houden op de stand van zaken), het gevoel dat u heeft bij een partij en de aanvullende diensten en expertises van een incassobureau.

Incassokosten en overige kosten

Het is uiteraard belangrijk om goed te begrijpen wat een samenwerking met een incassobureau u gaat kosten. Zijn de incassokosten bijvoorbeeld voor de rekening van uw wanbetaler? Betaalt u abonnementskosten voor de samenwerking? Zijn de kosten die u maakt vaste kosten of kosten op No Cure No Pay-basis? Maakt u überhaupt kosten, of zijn alle kosten altijd voor de rekening van uw klanten?

Online dossierinzage

Er zijn incassobureaus die online dossierinzage aanbieden. Daardoor kunt u op ieder moment controleren wat de status is van iedere openstaande factuur. Online dossierinzage is een uitkomst voor ondernemers die graag betrokken willen blijven bij het incassoproces.

Goed gevoel

Kiest u voor een samenwerking met een incassobureau, dan kiest u voor een partij die namens uw onderneming contact op gaat nemen met uw klanten. Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij het incassobureau waar u voor kiest.

Aanvullende specialismen en mogelijkheden

Er zijn incassobureaus die zich enkel richten op het incasseren van openstaande facturen. Ook zijn er bureaus die aanvullende specialismen aanbieden, bijvoorbeeld advies op het gebied van credit management. Bedenk goed waar uw organisatie behoefte aan heeft. Bij het kiezen van een incassobureau kunnen aanvullende specialismen een doorslaggevende factor zijn.

Meer informatie