Kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten

Kunststof rijplaten maken het mogelijk om onverharde terreinen tijdelijk begaanbaar te maken. Kunststof rijplaten zijn flexibel en eenvoudig te verplaatsen, en bieden daarmee voordelen ten opzichte van stalen rijplaten. Heeft u de rijplaten slechts tijdelijk nodig? Dan doet u er verstandig aan om kunststof rijplaten te huren in plaats van te kopen.

Er zijn diverse aanbieders van kunststof rijplaten. Deze aanbieders verschillen in prijs, beschikbaarheid en transportkosten. Via onderstaand formulier kunt u gratis vier offertes aanvragen voor kunststof rijplaten. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend en maken het mogelijk om snel en eenvoudig de aanbieders van kunststof rijplaten te vergelijken.

Vergelijk direct 4 leveranciers

Keuze voor kunststof rijplaten

Als u tijdelijk een zachte ondergrond begaanbaar wilt maken, kunt u kiezen voor kunststof rijplaten of voor stalen rijplaten. Beide soorten kennen voordelen en nadelen en het is raadzaam om de keuze van het materiaal en de vorm van afname (huur of koop) af te laten hangen van uw gebruiksdoel.

Voordelen kunststof rijplaten

  • Makkelijk verplaatsbaar
  • Buigzaam materiaal
  • Bijzonder veel draagkracht
  • Slijten nauwelijks
  • Makkelijk schoon te maken
  • Beschadigen de ondergrond niet
  • Beschikken over handvaten

Kunststof rijplaten kennen een groot aantal voordelen ten opzichte van logge, zware rijplaten van staal. Het enige nadeel van kunststof rijplaten is dat ze gevoeliger voor diefstal zijn dan stalen rijplaten. De algemene opinie is dat kunststof rijplaten aanzienlijk fijner in het gebruik zijn, maar dat stalen rijplaten in ieder geval de zekerheid met zich meebrengen dat zij enkel met veel moeite ontvreemd kunnen worden. Het is raadzaam de keuze van het materiaal af te laten hangen van uw project/locatie.

Prijs kunststof rijplaten

De prijs van een kunststof rijplaat is afhankelijk van het formaat en van de aanbieder. Daarnaast kunnen transportkosten de kosten per geleverde rijplaat verhogen. Vraag gratis vier offertes aan via bovenstaand formulier om eenvoudig inzicht te krijgen in de prijs van kunststof rijplaten.

Beschikbare formaten

Er zijn verschillende formaten kunststof rijplaten. In de regel is een kunststof rijplaat 3 of 4 meter lang. Gangbare breedtes zijn 75 cm, 100 cm en 120 cm. De dikte varieert meestal tussen de 12 mm en de 20 mm. Via bovenstaand formulier kunt u offertes aanvragen voor diverse formaten. Als u op zoek bent naar een afwijkend formaat, dan kunt u dat aangeven in het veld "Aanvullende informatie". De meest standaard formaten zijn 300 x 100 x 2 cm en 400 x 100 x 2 cm.

Huren in plaats van kopen?

Als u de rijplaten eenmalig in wilt zetten, dan is het raadzaam om de kunststof rijplaten te huren in plaats van te kopen. Ook voor verhuur kunt u een offerte aanvragen.

Gerelateerde pagina's