Gebruikte rijplaten

Gebruikte rijplaten

In veel gevallen volstaat het gebruik van gebruikte rijplaten. Stalen en kunststof rijplaten zijn producten die nieuw uiteraard op hun best zijn, maar zij hebben beiden een langere levensduur. Daardoor zijn gebruikte rijplaten in de regel minstens zo geschikt als nieuwe exemplaren.

De aanschafkosten kunnen behoorlijk verschillen, hoewel dat afhankelijk is van de aanbieder. Een belangrijk verschil tussen gebruikte rijplaten en nieuwe varianten is dat de laatst genoemde vaak wel een garantieperiode kent, terwijl dat voor tweedehands rijplaten meestal niet het geval is.

Gebruikte rijplaten te koop

De totale kosten van gebruikte rijplaten zijn niet alleen afhankelijk van de prijs per plaat, maar uiteraard ook van de transportkosten. Als u zelf de rijplaten afhaalt, vervallen in de regel de transportkosten en bespaart u op de kosten. Uiteraard is het goed om te bedenken dat de rijplaten omvangrijk zijn. Kunststof rijplaten kunnen door hun lichte gewicht eenvoudig ingeladen worden, maar stalen rijplaten moeten met een machine worden geladen.

De keuze voor zelf afhalen is dus enkel interessant als de besparing u niet vervolgens extra tijd en kosten oplevert. De aanbieders die aangesloten zijn bij 4offertes.nl zijn gespecialiseerd in het leveren van gebruikte rijplaten. In de meeste gevallen is het rendabeler om de platen te laten leveren.